Keresés

Újabb adathalászatra figyelmeztet a Microsoft!

A Microsoft Threat Intelligence Center (MSTIC) egy széleskörű adathalász hadjáratot fedezett fel. A Nobelium folytatja támadásait az amerikai ügynökségek és magánszervezetek ellen. A csoportnak sikerült megszereznie az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) által használt e-mail terjesztési fiókot, amely több ezer hiteles kinézetű, de rosszindulatú programmal terhelt üzenetet küldött különféle emberi jogi csoportoknak és más nonprofit szervezeteknek.


Amit a Nobelium legutóbbi támadásáról tudni kell:

A Microsoft már január óta követi ezt a hadjáratot, amelynél a támadók kisebb taktikákkal kísérleteznek. Május 25-én az ügy prioritása nőtt, miután a Nobelium az USAID fiókjában megszerezte az irányítást több fiók felett. A csoport ezt a megbízható fiókot használta kártékony adathalász üzenetek terjesztésére rosszindulatú URL-eken keresztül.

Körülbelül 3000 egyéni fiókot céloztak meg több mint 150 szervezetben. A legtöbb áldozat amerikai székhelyű volt, de a lista legalább 24 országra kiterjed. A megcélzott szervezetek legalább egynegyede részt vett nemzetközi fejlesztésben és a humanitárius munkában.


A Nobelium elmúlt hónapokban tanúsított viselkedése a modern rosszindulatú programokkal kapcsolatos fenyegetésekre jellemző. Gyorsan fejlődnek, mivel a kiberbűnözők arra törekszenek, hogy hatékonyabb támadási utakat találjanak és elkerüljék az aláíráson alapuló észlelést.


Mivel a veszélyes számítógépes fenyegetések továbbra is villámgyorsan fejlődnek, minden eddiginél fontosabb annak biztosítása, hogy teljeskörű adatbiztonságot élvezzen minden fontos adat és rendszer számára. Az Acronis Cyber azonosítja és blokkolja a gyanús folyamatokat, amelyekre a rosszindulatú programok támaszkodnak, valamint URL-szűrési képességekkel is rendelkezik, amelyek megakadályozzák az adathalász kampányokban használt rosszindulatú webhelyekhez való hozzáférést. Az Acronis kibervédelmi műveleti központok folyamatosan nyomon követik a Nobelium tevékenységét más globális fenyegetések mellett.#promeritum #acronis #kibervédelem #urlszűrés #védelem #cyberprotection #urlfiltering #protection

9 megtekintés0 hozzászólás